fbpx

Centre Culturel René MagritteCentre Culturel René Magritte

An Pierlé – solo + support : Bertrand Lani

jeu
13
Août

| ,

jeudi 13 août 2020 | 19:00

mesures anti COVID-19 / maatregelen COVID-19

© KAAT PYPE

Songwriter/componiste/pianiste An Pierlé (°1974) leert als kind piano spelen en volgt klassieke piano aan de muziekacademie. Op haar 17de trekt ze naar Studio Herman Teirlinck in Antwerpen om er theater te gaan studeren. De piano laat ze een tijdje aan de kant staan.

In 1996 neemt Pierlé deel aan Humo’s Rock Rally. Met succes, want ze haalt de prestigieuze finale. Ze wordt getipt als één van de winnaars, maar grijpt net naast een podiumplaats. Tijdens het concours gooit ze hoge ogen met haar eigenzinnige pianoversie van Are friends electric? van Tubeway Army. De song krijgt flink wat airplay en belandt zelfs op Random, een tribute-album voor Gary Numan, de man achter Tubeway Army. Ook als actrice maakt An Pierlé faam. Ze speelt de pannen van het dak als Bernadetje, het hoofdpersonage in de gelijknamige theaterproductie van Alain Platel en Arne Sierens. In 1998 tekent Pierlé een platencontract met Warner Music Benelux. Een jaar later verschijnt haar debuutalbum Mud Stories waarop enkel haar stem en elektrische piano te horen zijn. Het album slaat aan en is goed voor meer dan 25.000 verkochte exemplaren in België en Nederland. In 2002 brengt ze in de Benelux en Frankrijk haar 2de album Helium Sunset uit. Samen met haar partner Koen Gisen richt ze de begeleidingsband White Velvet op. Een reeks concerten met een meisjeskoor en volledig orkest volgt. Haar 3de album verschijnt in 2006: An Pierlé & White Velvet. Datzelfde jaar ontvangt ze een ZAMU-award voor beste zangeres van het jaar.

In 2013 keert An Pierlé terug naar haar roots. Op het album Strange Dayszijn opnieuw enkel haar stem en piano te horen en een breekbare cover van de eighties hit Such a shame van Talk Talk.
In het voorjaar van 2016 verschijnt het album Arches, een verzameling songs waarin kerkorgels een prominente rol nemen. Arches wordt erg goed onthaald door pers en publiek, in binnen- en buitenland.

An Pierlé mag ook de allerjongsten tot haar fans rekenen. Samen met cineaste Nathalie Teirlinck en muzikant Fulco Ottervanger tourt ze met Slumberland, een avontuurlijke muziektheatershow voor kinderen. Eerder dit jaar mocht ze een Magritte du cinéma in ontvangst nemen voor haar soundtrack van Le tout nouveau testament van regisseur Jaco Van Dormael.

Vous le savez, soirée concert à Lessines rime avec gastronomie. Pour les Summer Nights Fever, la tradition sera respectée, avec une adaptation aux circonstances : un assortiment de bons petits plats sera chaque soir proposé, sous forme d’une lunch box, à la manière des boîtes bento. Le plateau est individuel, préparé avec toutes les précautions d’hygiène voulues. Il est apporté à table (pas de self service).
Exclusivement sur réservation, par téléphone ou par courriel. Paiement anticipé. (16 € par bento / 8 € pour les < 12 ans)
068-250.600 reservations@ccrenemagritte.be

Contenu du bento syrien à 16 € par personne/ 8€ pour les <12 ans (à réserver au CCRM)

Houmous, mutabal, feuilles de vignes farcies, poulet à l’orientale, taboulé syrien, mouhalabia
houmus (kekererwtenpuree); mutabal (puree van geroosterde aubergines); gevulde wijnbladeren; kip op orientaalse wijze; Syrische taboulé; muhalabia (Perzische melkpudding) 

Alternatives végétariennes ou vegan possible sur réservation uniquement

Doors : 19.00
Distribution des bentos à l’arrivée du public / Distributie van bentos bij aankomst van het publiek
Show Bertrand Lani : 20.00
Show An Pierlé : 21.05

Parking à proximité / parkeren in de buurt :
1. Grand’Place de Lessines
2. Parking des Pompiers (veiller à laisser les accès camions/ambulances libres) – Rue des Quatre Fils Aymon 54
3. Tom & Co – Rue Général Freyberg 22
4. Proxi Delhaize – Rue du Pont de Pierre 22
5. Coach parking – Rue César Despretz 70